Äldst här hemma är "yrvädret" IntuCh & SuCh  OneWay's Mercedes "Mercan" -01, Gk mentaltest + 155 poäng, som verkligen har allt, framåtanda, kamplust och arbetsglädje till max... men en bedrövlig matte, som borde ha gjort något av denna "pärla". Vacker är hon också, utställd 3 ggr -03 med 3 cert, 1 cacib, 1 BIR & 2 BIM (slagen av Errol) Mercans avkommor är jag mer än nöjd med, de har visat sig vara väldigt stabila hundar, med arbetsvilja, och ett vackert yttre, 10 av hennes avkommor har genomgått MH, spindeldiagram över dessa kan du se här
Flera av hennes avkommor är Champions och godkända på MT, de tävlas i bruks/lydnad.

-09 flyttade Lp 1 OneWay's Miss Secret Agent "Iza" -02, hem till oss igen, Iza är en arbetsmyra:) hon har 2 st 1:a pris i Elitklass lydnad, är Gk lägre klass sök och är tävlad i agility, uppfl till hopp/agilityklass 3 dessutom är hon vacker vilket resulterat i 5 Cert.
Tanken är väl inte att Iza ska bo här, utan det bästa för henne vore ju om hon fick ett eget nytt aktivt hem, här får hon emellanåt tråkigt och plockar upp diverse olika saker från golvet, så en perfekt städhjälp är hon:) 

Sen har vi  Estw-06 IntuCh, Such, Nuch OneWay's Praline -02, Gk mentaltest +198 poäng, som är Jennys hund, de har gått på kurs i brukslydnad och trivs väldigt bra tillsammans, Praline ställdes några gånger under -03 och fick bl.a. cert & BIM på Norska Collieklubbens huvudutställning, efter det har hon fått ytterligare 9 Cert och även blivit BIR. Praline är mor till en valp - Maya född juni-05, Maya är Korad & SUCH.


Sen har vi ett tillskott från Finland. Tanning Primary Key "Kerttu" -04, mer av Kerttu kan du se här

Kerttu är en otroligt trevlig hund, alltid glad & positiv. Hon väldigt snabbtänkt och smart, trots att hon bara är ett barnbarn till vår gamla Errol, så ser jag väldigt mkt av honom i hennes sätt att vara. Kerttu är fullcertad och har haft en kull som ännu inte är så gamla, men de har en fantastisk mentalitet.Under -05 så föddes en liten sobeltjej här som jag inte kunde släppa, OneWay's Ring Of Fire "Klara" hon är en go, glad & stabil liten tjej, som jag hoppas mkt på inför framtiden... hon har lyckats bra på de få utställningar hon varit på, 5 Cert har det blitt.
Ytterligare en 05:a är Such OneWay's Yamaha "Moni", Gk mentaltest +345 poäng.
Moni är en otroligt glad & positiv hund inte olik sin goa mamma Mercan.

Ytterligare ett nytillskott här hemma är Jack Mack's Key To Kudos "Winnie" -05, hon är född i Tyskland med en amerikansk mamma & pappa är en bror till Praline, Winne har 2 Cert & 2 BIM.

Mer information om tjejerna och bilder hittar du här