Våra hundars resultat
Majoriteten av valparna vi fött upp har hamnat hos valpköpare som velat ha en trevlig familjehund - att de sedan i många fall har blivit "bitna" av både utställnings, bruks- och lydnadstävlande visar vilken god allroundhund den korthåriga collien verkligen är.
Den är en ras som passar väldigt många människor - fast inte så många människor vet om det än :).Kortisen är en brukshund med framåtanda, kamplust och arbetsglädje och rasen är i mitt tycke väldigt olik den långhåriga varianten.
Dessutom är rasen sund och frisk, det är exempelvis inte många bruksraser som
har så låg % HD som korthåren, det har legat på 0 % under massor av år, men nu finns det tyvärr ett fåtal hundar röntgade med HD, gemensamt för dessa är att samtliga har långhår i bakgrunden.

Flera av OneWay's hundar tränas och tävlas i bruks & lydnad, en är godkänd i högre klass spår, två uppflyttade till högre klass spår, en till högre klass sök, två har första pris i Elitklass lydnad, 3 är TJH-bevakning.38 hundar är godkända på korningens mentaldel. På grund av det senare har OneWay's tilldelats SBK's Korningsdiplom.
84 hundar från vår uppfödning har även deltagit på MH med gott resultat, det är två hundar av dessa som brutit. Vill du se resultaten på samtliga hundar så finns de redovisade här
Vissa av våra valpar är även "husbehovsvallare", vilket glatt överraskat deras ägare.Nu tycker jag själv inte
att tävlandet är det viktigaste utan att ägare och hund trivs och har roligt tillsammans och att hundarna är framåt och arbetsvilliga, oavsett om det ska tränas, tävlas med eller göra insatser till husbehov.På utställningssidan har våra hundar vunnit mer än 300 utställningscert, (ärligt talat har jag tappat räkningen).
Vi har fött upp hundar i samtliga färger och av båda könen som blivit Utställningschampions.
Våra hundar har dessutom Utställningschampionat i en rad olika länder, i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Tyskland, Luxemburg, Canada, Australien, Tjeckien, Frankrike, Italien och i rasens hemland England och givetvis har vi flera Internationella Championat.
GBCH, S & Nuch, Korad OneWay's Skalle Per lyckades även bli BIR på den anrika Engelska utställningen Cruft's 2002.
Diverse vinnartitlar bl.a Eujv-91, Sv-92,-94,-96,-98, -99, -00, & -05, Nordv-95, -99 & -06, Nordjunv- 03 & -05, Nv-91 &-93 & KBHV-05 samt 2 x Estv-06, en Bundessieger titel -02, & WWV titel-08 har det under åren blivit.